Hansen og Pedersen

Flugten fra DDR

Jesper Clemmensens dokumentar “Flugten fra DDR” har premiere på dansk tv den 5. november, hvor den bliver vist på DR K kl. 20. Filmen følger Christoph Sender på hans rejse tilbage i sin egen og sin families historie.

 

I 1977 forsøgte Christophs familie at flygte til Danmark ved at krydse Østersøen i to kajakker. De håbede på at få liv i frihed men flugten endte i tragedie. Kun Christoph og hans mor overlevede flugten. Hans far og to mindre søskende druknede. For Christoph er det nu blevet tid til at søge svar på to spørgsmål, der har runget hos ham lige siden den dramatiske flugt: Hvorfor rejste hans vesttyske forældre i 1961 frivilligt ind i DDR, mens de fleste andre mennesker flygtede den anden vej? Og hvad gik så galt, at hans far og mor efter 16 år tog den desperate beslutning at flygte med hele familien tilbage mod Vesten? Christophs rejse tilbage i fortiden kræver, at han åbner for et mørke og en smerte han har undgået i årevis. Men tiden er kommet, hvis han skal lukke kapitlet – for sig selv og sin familie.

 

“Flugten fra DDR” havde premiere på tysk tv den 3. september, hvor den fik en fantastisk modtagelse og havde en markedsandel på 10,6% premiereaften.

 

 

Escape-Flyer-1

Escape-Flyer-2