Hansen og Pedersen

“Tungeskærerne” premiere på CPH:DOX

Hansen & Pedersen er stolte af at have hele 3 film på programmet til CPH-DOX 2017. I blandt de 3 er ”Tungeskærerne”,  som Hansen & Pedersen har co-produceret.

 

Den norske instruktør Solveig Melkeraaen har lavet en skøn dokumentar om torsketungeskæring. Kom med på vinterferie i Nordnorge, når den 9-årige Ylva fra Oslo, besøger sine bedsteforældre og lærer at fiske torsk – og skære tunger! Langt oppe i Nordnorge, i torskekommunen Øksnes, findes der børn helt ned til 5-årsalderen, der arbejder som torsketungeskærere. Tungeskæring er en gammel tradition, som også er vigtig den dag i dag for at rekruttere fremtidige fiskere i Nordnorge. Filmen fortæller historien om den 9-årige bypige, Ylva, der holder vinterferie hos sin mormor og morfar og den to år ældre dreng, Tobias, som allerede er en erfaren tungeskærer. Ylva og Tobias lærte hinanden at kende sidste vinter, men nu er det tid til at Ylva selv forsøger sig med tungeskæring!

 

”Tungeskærerne” har premiere d.23.03 i Nordisk Film Palads kl 17:00.

Filmen vil også blive vist i Cinemateket d.25.3. kl 12:00. Efter visningen får vi besøg af filmens hovedperson, Ylva, der kan skære tunger ud på torsk – og så får børnene selv lov at prøve! Bagefter er der smagsprøver på stegte torsketunger.

 

Du kan købe billetter til filmen på følgende link https://cphdox.dk/en/programme/film/?id=65

 

Du kan desuden læse om instruktøren og filmens strålende anmeldelser, hvis du klikker på en af følgende links: http://www.itromso.no/feedback/feedbackfilm/2016/11/17/Åpner-TIFF-med-film-om-torsketungeskjæring-13801683.ece

http://www.vol.no/nyheter/2017/01/17/Strålende-kritikker-for-Tungeskjærerne-14071785.ece